" /> Съвместен семинар на Направление Сградни технологии на Siemens България, Протех АД, Геце Гмбх и 3М България ЕООД - ПРОТЕХ

Съвместен семинар на Направление Сградни технологии на Siemens България, Протех АД, Геце Гмбх и 3М България ЕООД

По инициатива на компания Протех АД направление Сградни технологии на Siemens България съвместно с Геце Гмбх и 3М България ЕООД организира семинар на тема „Газови пожарогасителни системи, пожароизвестяване и димоотвеждане”. Събитието се проведе на 12 април в София и беше в партньорство и с представители на регионалната КИИП секция.

Програмата на семинара се състоеше от две части. Първата от тях беше открита от Виктор Кирилов – управител на Протех АД. В свои презентации инж. Красимир Кръстев от направление Сградни технологии на Siemens България и инж. Желко Дамянович от Siemens Австрия представиха новостите и преимуществата на системите за газово пожарогасене Sinorix, в частност Sinorix 1230, базирана на химическия агент Novec™ от 3M™. В следващата презентация лекторът на 3М Раду Чионтеску акцентира върху характеристиките и ползите от използването на безопасния и екологичен пожарогасителен агент 3M™ Novec™ 1230. Участниците в семинара станаха свидетели на кратка демонстрация на свойствата на Novec™, с помощта на който за секунди бяха загасени пламъчета от горящи свещи.

Във втората част на семинара инж. Красимир Кръстев запозна гостите с технологичните новости при системите за пожароизвестяване на направление Сградни технологии на Siemens. Беше акцентирано върху системите CerberusTM PRO и CerberusTM FIT – интелигентно решение за пожароизвестяване на малки до средни обекти.
Антон Дончев от Геце Гмбх презентира високотехнологичното продуктово портфолио на компанията и в частност системите за отвеждане на дим и топлина.

Семинарът предизвика изключителен интерес сред специалистите в бранша.