American Dynamics

American Dynamics е основана в Ню Йорк в началото на 70те години на миналия век. По това време тя представя първия пасивен време/датов генератор, който по – късно се превръща в стандарт в тази индустрия. Следващите две нововъведения идват година след това – първият полу-проводников продукт за охранителна техника, изцяло на CMOS основа, и електронно-програмируем мулти-канален видео комутатор. Така започва възходът на фирмата.

Какво е American Dynamics?

Поделението за видео-наблюдение CCTV на TYCO Fire & Security – American Dynamics си е спечелило репутация на новаторска и надежна компания навсякъде по света. Със своите нововъведения в охранителните технологии American Dynamics винаги е била на предна позиция в индустрията, предлагайки най – популярните и лесни за използване системи за видео мениджмънт – Intellex. Каталогът на American Dynamics също така съдържа изчерпателен избор от камери, видео матрици, клавиатури за управление на подвижни камери, мултиплексори и видео аксесоари – всичко необходимо за изграждането на модерна и завършена система за видео-наблюдение. Благодарение на добрата си интеграционна платформа продуктите на American Dynamics работят безпромлемно със системите за контрол на достъп на фирмите Software House и Kantech, както и с други важни бизнес приложения, предоставяйки по този начин на клиентите си по – голяма лекота в работата им и по – бърз достъп до информацията, която им трябва в критични моменти.

American Dynamics не само изобретява нови технологии, но и преоткрива себе си. През 1991 г. тя става част от Sensormatic Electronics Corporation, а през 1993 г. компанията отново еволюира, когато Sensormatic купува Robot Research, Калифорнийска фирма, занимаваща се с развитието на устройства с изкуствена интелигентност и продукти за телеконферентни връзки. American Dynamics също така оборудва първите совалки на NASA с устройства, позволяващи им да предават видео сигнал по радио канали.

Сливането на American Dynamics и Robot Research под крилото на Sensormatic обединява на едно място огромни като количество познания, технологии и маркетингово присъствие, в резултат на което компанията се утвърждава на световния пазар за охранителни системи.

Следват още нововъведения. През 1997 г., на Международното Изложение за Сигурност в Ню Йорк, фирмата представя Intellex Digital Video Management System – първата по рода си цифрова система за видео мениджмънт. Тя съдържа в себе си три новости – Smart Search (интелигентно търсене), Instant Replay (непосредствено повторение) и IntelleCord – която позволява записването на определени избрани събития, нещо напълно невъзможно до този момент. В следствие на това American Dynamics печели наградата за постижения в областта на CCTV системите, наградата на журито и наградата за най – новаторски продукт.

През 2001 г. TYCO International Ltd. купува Sensormatic и по този начин American Dynamics става част от една от най – големите световни корпорации в областта на охранителните технологии.